Laten we alvast proosten op de liefde.

Het vieren van de liefde en het delen van de liefde.

Contactgegevens

info@bymacs.nl
+(31) 6 29 19 67 00
Vleuten, Utrecht

Instagram
  •  Story   •  Wanneer regel je wat voor je bruiloft? Een handige planning!
Waarom zou je kiezen voor een winterbruiloft?

Wanneer regel je wat voor je bruiloft? Een handige planning!

Dat er veel te regelen is als je gaat trouwen, dat weten we allemaal. En in je enthousiasme na het
aanzoek loop je waarschijnlijk over van de ideeën. ‘Misschien een festivalthema? En jaaaa ik heb
laatst op Instagram een toffe fotograaf gezien! En oehhhh zullen we voor het diner anders iets met
een lentethema doen?’ Geloof me, ik ken het en ook rondom mijn eigen bruiloft ren ik soms in het
rond als een blije puppy die álles leuk vindt en alles tegelijk wil doen. En dat kan nogal overweldigend
zijn.
Maar je hoeft niet alles tegelijk te doen, dat maakt het al een stuk overzichtelijker. Dus wat komt dan
eerst? En wat kan wat langer wachten? Ik schakel terug naar weddingplannermodus en zet het
hieronder voor je op een rijtje.


Anderhalf jaar tot een jaar voor je bruiloft:

Locatie: dit regel je absoluut als eerste. Het is druk in bruiloftsland en locaties zijn snel volgeboekt. Ga dus zo snel mogelijk kijken naar een plek die jullie mooi lijkt en leg deze vast. Zeker als je op een specifieke datum wil trouwen (zoals bijvoorbeeld 12-12-2024 en 02-05-2025 populair zijn). Ligt de datum voor jou niet vast, dan kun je iets flexibeler zijn en trouwen wanneer jouw droomlocatie beschikbaar is.

Ssave the date: Locatie en dus ook de datum vastgelegd? Stuur meteen een save the date naar jouw belangrijkste gasten. Het liefst naar je hele gastenlijst, maar als je die nog niet afhebt, breng je alvast de mensen op de hoogte die je er in ieder geval bij wilt hebben.

 

Weddingplanner: Deze kun je in principe op elk moment inschakelen, het is aan jullie hoeveel van de voorbereiding je zelf wil doen. Een weddingplanner kan vanaf begin af aan alles uit handen nemen, of je schakelt haar later pas in voor de finishing touch en check of alles klopt. In het laatste geval is vier maanden van te voren is handig, maar twee maanden is het uiterste. Die tijd is minimaal nodig om de bruiloftsplanning goed over te kunnen nemen.

Een jaar tot 9 maanden voor je bruiloft:

Fotograaf en/of videograaf: deze professionals leggen hun planning ruim van te voren vast, dus ga op tijd op zoek naar iemand die jou aanspreekt.

Cateraar: het is handig om bij een cateraar te proeven in het seizoen dat jij trouwt, zodat zij hun gerechten met producten van dat seizoen aan jullie kunnen voorschotelen. Lukt dit niet een jaar van te voren al, maar later pas? Dan leg je de cateraar in ieder geval vast en bepaal je een maand voor je bruiloft ongeveer het menu. Ook dan zit je weer in het juiste seizoen. Bespreek dit altijd duidelijk bij het boeken!

9 maanden voor je bruiloft:

Trouwjurk: de meeste bruidswinkels hebben samples op voorraad die je kunt passen, maar als je een jurk bestelt, moet deze nog speciaal gemaakt of vermaakt worden naar jouw maat. En veel jurken worden vanuit het buitenland geïmporteerd. Neem hier dus ruim de tijd voor, reken minstens een half jaar voor het bestellen en aanpassen van jouw droomjurk en ga dus ver vóór die tijd al opzoek.

3 maanden voor je bruiloft:

Trouwpak: pakken zijn nu eenmaal makkelijker op maat te maken dan jurken, waardoor hier ook minder tijd voor nodig is. In anderhalve maand zou het zelfs ook nog kunnen, maar houd liever die drie maanden aan om de stress te vermijden.

Bloemisten en styling: als je weet hoe jouw dag eruitziet en op welke locatie je gaat trouwen, weet je ook beter wat je nodig hebt aan decoratie. Drie maanden van te voren is een handig moment hiervoor.

Openingsdans: Begin drie maanden van te voren met trainen, minimaal één keer per week gedurende vier weken. Zo krijgen jullie de dans goed onder de knie en heb je nog tijd om te oefenen. Zijn jullie nog niet helemaal zeker? Dan is er ook nog genoeg tijd om een extra training in te plannen. Meer weten over de openingsdans of inspiratie nodig? Lees deze blog!

6 weken van te voren:

Stuur uiterlijk 6 weken voor de bruiloft de officiële uitnodigingen. Houd rekening met schoolvakanties; vallen die binnen de 6 weken? Stuur je uitnodiging dan nog wat eerder. Zo heeft iedereen genoeg tijd om oppas, outfits en vervoer te regelen om bij jouw bruiloft aanwezig te kunnen zijn. Genoeg om te regelen dus en dit zijn nog maar de basiselementen voor een bruiloft. Maar als je op tijd begint, komt het echt allemaal goed. Raak je toch in de stress? Bepaal hoe belangrijk sommige dingen nou echt voor je zijn. Wil je per se die messingkleurige servetringen of kan het ook zonder? Of is het prima als de cateraar een mooie tafeldecoratie bedenkt en jij alleen maar hoeft goed te keuren? Kom je er nog niet uit, dan ben ik slecht een belletje of mailtje bij je vandaan.