Laten we alvast proosten op de liefde.

Het vieren van de liefde en het delen van de liefde.

Contactgegevens

info@bymacs.nl
+(31) 6 29 19 67 00
Vleuten, Utrecht

Instagram
  •  Story   •  Als je locatie 2 weken voor de trouwdatum geannuleerd wordt
trouwlocatie bruiloft kasteel de haar

Als je locatie 2 weken voor de trouwdatum geannuleerd wordt

Het is september 2021. Daisy en Stefan gaan over twee weken trouwen. Na een uitgestelde bruiloft door de pandemie, is het nu toch eindelijk bijna zover. Alles is tot in de puntjes geregeld. De locatie, de styling, de tafelzetting voor het diner, de catering, alles.

En dan… een nieuwe persconferentie over aangepaste coronamaatregelen. “De maximale groepsgrootte wordt verkleind en alle horeca- en evenementenlocaties moeten om 18.00 uur sluiten.” Mijn hart klopt in mijn keel en mijn hele lichaam tintelt van de spanning. NEE! NIET NU! Niet zo vlak voor de bruiloft van Daisy en Stefan!

Oké focus, Max, je bent weddingplanner of je bent het niet. Ik neem direct contact met de locatie op, en ja hoor, zij moeten echt dicht. Dat betekent dus een bruiloft over twee weken maar geen plek om het te vieren. Lieve help, waar vind je zo last minute een beschikbare trouwlocatie die óók nog eens aan de maatregelen voldoet?

Schakelen dus. En meteen doorschakelen naar de zesde versnelling, want er is geen tijd te verliezen. Ik bekijk de maatregelen goed en zoek naar welke mogelijkheden we dan wél hebben. Gelukkig woont het bruidspaar buiten de stad en hebben ze een grote tuin. Daar kan ik wel wat mee. Ik stel mijn bruidspaar gerust: jullie droom komt uit, mét feest, we gaan dit fixen. En ja, jullie gasten zúllen op de tafels dansen!

In de inmiddels 12 dagen die nog over zijn, zet ik een hele garden wedding in elkaar. Wat hebben we nodig…  Luxe partytenten, tafels, banken, sfeervolle buitenverlichting, parasols, wijnkoelers… Welke leveranciers moet ik afzeggen en kan de cateraar ook aan huis bezorgen? Wat doen we als het regent, of juist als het heel warm is? Ook moet het huis wel speciaal worden aangekleed, het is tenslotte een huwelijk, geen buurtbarbecue! Voor de zekerheid spar ik met een collega-weddingplanner en we voelen direct: dit gaat goedkomen.

De dag voor het huwelijk is de woonkamer is leeg getrokken en omgetoverd tot romantische trouwlocatie. De hond is naar vrienden toe, collega’s zijn helaas van de gastenlijst gevallen en de buren zijn dan juist weer uitgenodigd. Het werkt. Ik verzorg de laatste dingen voor de styling, maar het bruidspaar krijgt hier gelukkig weinig van mee. Na de eerste grote shock, heb ik ze snel gerust kunnen stellen. Zij drijven rustig op die roze wolk richting hun trouwdag, zoals het hoort.

En dan is daar de bruiloft: het is een prachtige zonnige dag en de liefde spat er vanaf. De knusse sfeer van thuis maakt de bruiloft extra intiem. Alle styling staat, alle gasten zijn er. En het belangrijkste: het bruidspaar straalt. Het ja-woord klinkt, de muziek gaat aan en ik slik snel een traantje weg. Zo mooi… Het kostte me een jaar van mijn leven maar het is het meer dan waard.

Photo: jaentienbrienentrouwfotografie