Laten we alvast proosten op de liefde.

Het vieren van de liefde en het delen van de liefde.

Contactgegevens

info@bymacs.nl
+(31) 6 29 19 67 00
Vleuten, Utrecht

Instagram
  •  Story   •  Terwijl jij ja zegt
Terwijl jij ja zegt

Terwijl jij ja zegt

Terwijl jij ja zegt, gebeurt er van alles achter de schermen

Op een bruiloft van afgelopen seizoen sta ik achterin de trouwzaal en houd alles in de gaten. De zestienjarige ringdrager moet over een aantal minuten de trouwringen komen brengen en gelukkig, ik zie hem klaarstaan met een plateau en het ringdoosje netjes geopend. Hij is niet zenuwachtig, zei hij net nog nonchalant. Maar ik zie hem nu onrustig aan zijn pak friemelen en heen en weer schuifelen. Hij zet een onhandige stap naar achteren, struikelt vervolgens over een drempeltje en belandt op de grond. Het lijkt wel een film, ik zie het doosje met de ringen wegvliegen en houd mijn hart vast. Vervolgens kruipt de ringdrager zélf over de grond en kom ik – inmiddels ook op handen en voeten – checken of het goed met hem gaat, om tegelijkertijd te helpen zoeken naar de ringen. Aan wat dit met mijn nieuwe broek doet, probeer ik maar even niet te denken. Terwijl de ringdrager en ik elkaar in deze ‘tabletop yogahouding’ aankijken, schiet ik enorm in de lach. Wat een situatie.

Gelukkig was de val zachter dan hij klonk en is de ringdrager alleen benauwd door de trouwringen die hier érgens op deze houten vloer moeten liggen en over drie minuten al bij het bruidspaar moeten zijn. Tot mijn opluchting zie ik wat glinsteren bij de tafelpoot en de tweede ring is daarna ook snel terecht. Ladies and gentlemen, we are back in business. We vegen onze knieën schoon, trekken onze kleding recht, en ik leg de ringen netjes terug in het doosje. Net op tijd, want daar is de cue. En daar gaat hij hoor, die zogenaamd nonchalante ringdrager, alsof er niets gebeurd is.

Dit is maar een simpel voorbeeld van wat er allemaal kan gebeuren tijdens die 60 minuten die een ceremonie duurt. En het is aan mij om ervoor te zorgen dat het bruidspaar daar niets van meekrijgt. Daarom heb ik naast de taken die je verwacht van een weddingplanner (zoals alvast voorbereiden op de receptie erna) soms ook hele andere bezigheden.

Ik ben wel eens oppas, als er kinderen in de zaal zitten die onrustig zijn en de boel verstoren. Of dj, wanneer de technici van de locatie in eens onvindbaar zijn en de muziek toch ingestart moet worden. Decorateur, wanneer de bruidstaart wordt klaargezet maar hij kaal is afgeleverd en de bloemstukken eromheen missen. Portier, wanneer er gasten te laat binnenkomen en helemaal naar voren willen lopen en terwijl ze toch beter even geruisloos achterin plaats kunnen nemen. Horecamedewerker, wanneer het personeel het niet redt om de champagnetoren op tijd te vullen. En personal coach, wanneer een familielid dat gaat speechen zó zenuwachtig is dat ze last minute terug wil krabbelen…

Er is een eindeloze lijst aan rollen die je als weddingplanner aanneemt. Het is soms spannend, maar vaak ook leuk want je wordt elke keer opnieuw verrast. En ik ben er juist om alle problemen van groot tot klein geruisloos op te lossen, zodat de aandacht van het bruidspaar en hun dierbaren uit kan gaan naar waar het écht om gaat. Ook als ik daarvoor in mijn nieuwe broek op handen en voeten over de vloer moet kruipen. Met liefde.

Photo: jaentienbrienentrouwfotografie