Laten we alvast proosten op de liefde.

Het vieren van de liefde en het delen van de liefde.

Contactgegevens

info@bymacs.nl
+(31) 6 29 19 67 00
Vleuten, Utrecht

Instagram
  •  Story   •  Waarom zou je kiezen voor een winterbruiloft?
Waarom zou je kiezen voor een winterbruiloft?

Waarom zou je kiezen voor een winterbruiloft?

Trend alert: het bruiloftsseizoen verschuift. Vonden de meeste bruiloften normaal gesproken plaats tussen mei en september, wordt de winterbruiloft nu steeds populairder. En daar zijn een paar goede redenen voor.

In de lente- en zomermaanden is er natuurlijk een grotere kans op mooi, zonnig weer. Een groteRE kans inderdaad, want in Nederland weet je het helaas nooit en kan het midden in de zomer alsnog met bakken uit de hemel komen. Het gevolg is dat stellen de weken voor hun bruiloft angstvallig het weerbericht in de gaten houden. Met een winterbruiloft hoeft dat niet, want je plant hem sowieso lekker binnen. Schijnt de zon? Dan is dat die dag een extra cadeautje.

Een ander voordeel van een winterbruiloft: tijdens het feest zullen je gasten zich minder opsplitsen waardoor de sfeer intiemer blijft. In de zomerperiode zie je veel gasten even buiten een luchtje scheppen. Logisch, want zo zit de mens in elkaar, even naar buiten, daar houden we van, vooral als het mooi weer is. Maar het kan er ook voor zorgen dat je dansvloer langzaam leegloopt. In de winter blijft iedereen lekker binnen, want buiten is het toch veel te koud of nat. Op een paar die hard rokers na misschien. Veel gezelliger toch?

Ook handig: er zijn in de winter meer locaties beschikbaar. Nederland is nog steeds bezig met een inhaalrace van de uitgestelde coronabruiloften en dat is te merken aan de volgeboekte trouwlocaties. In de winter is er nog veel meer plek en heb je dus meer keuze voor jouw droomdag!

En dan heb ik het nog niet over de styling en decoratie gehad. Lichtjes, warme sferen, een knusse uitstraling… Ik hou ervan. Denk aan warme chocomel met slagroom (en rum 😉), marshmellows roosteren bij een winters kampvuur na het diner… En trouw je vóór of tijdens kerst – zo romantisch -, dan kun je natuurlijk all out gaan met het kerstthema. Zet bijvoorbeeld de bedankjes voor jouw gasten onder de kerstboom klaar, of laat gasten een gelukswens voor jullie in de kerstboom hangen. Denk aan warme kleuren, zoals rood (de kleur van de liefde) en goud. Je kunt ook de andere kant opgaan: winter wonderland. Een beetje zoals de film Frozen (sorry ik ben Disney-liefhebber dus deze referentie komt als eerste bij me op): wit, zilver, glinsteringen en kaarsen. Dit in combinatie met natuurlijke groentinten maken jouw bruiloft tot een waar sprookje. Zo mooi! Heb je hier niks mee? Natuurlijk kan je ook in de winter voluit gaan met jouw eigen thema, zelfs als dat caribbean summer is. Sterker nog, in de winter kunnen jouw gasten ook dit thema waarschijnlijk juist goed waarderen, zo’n vleugje zomer in de koude dagen. En je bent sowieso uniek bezig!

Zijn er ook nadelen aan een winterbruiloft? Het is maar hoe je het bekijkt. De kans bestaat dat er precies op jouw trouwdag een grote sneeuwstorm door het land raast. Maar eerlijk, hoe groot is die kans nu écht? En hoeveel voorjaars- en zomerstormen hebben we de afgelopen jaren wel niet gehad?

Een ander nadeel kan zijn dat je graag zonnige trouwfoto’s maakt en dat dat op jouw dag niet gaat. Weet dan dat het helemaal niet gek is om jouw fotoshoot eerder of later in te plannen. Die kan je bijvoorbeeld in een warmere maand doen, of met de fotograaf meerdere opties afstemmen om het weer in de gaten te houden. Het voordeel daarvan is weer dat je meer rust hebt op je trouwdag zelf, want je hoeft er niet tussenuit voor een fotoshoot.

Twijfel je of een winterbruiloft voor jullie een goede keuze is? Heb je specifieke wensen of vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op en ik help jullie om uit te zoeken wat voor bruiloft écht bij jullie past. Ik heb er zin in!

Photo: sabkafilmphotography